Ik heb een relatie

GHW verzekert stellen

Je hebt een relatie. Al snel zullen onderwerpen als het huwelijk, kinderen en samen een huis kopen ter sprake komen. Daar heb je vast al eens over nagedacht, maar hoe zit het nu je het samen gaat doen?

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag met het opbouwen van een mooie toekomst en het kopen van een huis

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief

Wil je een afspraak?

Wil je ook persoonlijk advies over jouw financiële zaken? Maak dan een afspraak met GHW.

Ga je een huis kopen of een huis huren?

Wanneer je de ware tegenkomt wil je het liefst alles samen doen. Samen uit, samen thuis. Al snel komt een onderwerp ter sprake als samenwonen; ga je een huis huren of ga je een huis kopen? De mogelijkheden om alleen een hypotheek af te sluiten zijn beperkt, maar samen kun je ineens veel meer.

Het is verstandig om eerst bij het moment stil te staan. Met andere woorden, is ‘nu’ wel het juiste moment om een huis te kopen? Wanneer de huizenprijzen laag zijn is het wellicht aantrekkelijk om jouw huis te verlaten en over te stappen op een koopwoning, maar kun je dat wel?

Een persoonlijk financieel overzicht (PFO) voor een duidelijk toekomstbeeld

Om antwoord te krijgen op vragen zoals deze kun je een persoonlijk financieel overzicht laten opstellen. Met behulp van een persoonlijk financieel overzicht (ofwel een PFO), kun je in één rapport de inkomsten- en vermogensontwikkelingen bekijken van jou en jouw partner. Zo zie je al snel waar je nu staat, welke risico’s je loopt en waar je naar toe groeit. Dit wordt berekend op basis van jouw netto besteedbaar inkomen.

Nabestaandenpensioen, vergeet je partner niet aan te melden!

Wanneer je samen een huis koopt of een huis gaat huren komen er veel meer dingen samen dan alleen de inboedel. Jouw pensioen bijvoorbeeld. Wanneer je een geregistreerd partnerschap aangaat of wanneer u in het huwelijksbootje stapt, wordt je partner automatisch aangemeld voor jouw nabestaandenpensioen. Wanneer dit nog een stapje te ver is, zul je zelf jouw partner moeten aanmelden. Vergeet dit dus niet!

Gezamenlijke verzekeringen; wat draag je zelf en wat ga je verzekeren?

We benoemden het net al even; wanneer je samen een huis koopt worden er ook twee inboedels samengevoegd. Denk er dan ook aan om de waarde van jouw nieuwe inboedel te berekenen? Wanneer je dit niet doet en er gebeurt iets met uw inboedel kan het zomaar zijn dat jouw inboedelverzekering niet genoeg uitkeert. Met andere woorden, je bent onderverzekerd. Ook bij verzekeringen als aansprakelijkheidsverzekering, reisverzekering, rechtsbijstandverzekering en de uitvaartverzekering is het belangrijk om jouw partner aan te melden.

Je weet waar je naar toe wilt, maar hoe kom je daar?

Een goed begin is een verhelderend gesprek met één van onze (hypotheek)adviseurs. Nadat wij jullie als stel hebben leren kennen, kunnen wij je precies vertellen hoe wij jullie gezamenlijke doelen gaan bereiken. Wij investeren namelijk ook graag in jullie relatie. Neem contact met ons op!

Gerelateerd nieuws

Contact