Nieuws

Hoe werkt een alimentatieverzekering

De levensverzekering is er in verschillende vormen. Bij het afsluiten van een hypotheek moet bijvoorbeeld vaak een overlijdensrisicoverzekering worden afgesloten. Waarom is dit eigenlijk? En hoe zit het als partners gaan scheiden? We leggen het je uit.

 


Levensverzekering voor nabestaanden

Een overlijdensrisicoverzekering is een levensverzekering die je afsluit voor je nabestaanden. Dit betekent dat op het moment dat jij komt te overlijden (binnen de looptijd van de verzekering) jouw nabestaanden een bedrag krijgen uitgekeerd. Je kunt je voorstellen dat als dit gebeurt, er ook een (groot) deel van het inkomen voor nabestaanden wegvalt. Met de overlijdensrisicoverzekering kunnen jouw nabestaanden bijvoorbeeld in het huis blijven wonen, maar ook studies of kinderopvang voor kinderen kunnen betaald worden.


Alimentatieverzekering

Ben je getrouwd en ga je scheiden dan blijf je onderhoudsplichtig aan jouw ex-partner. De minst verdienende partner heeft dan recht op partneralimentatie (en bij kinderen ook kinderalimentatie). Maar als de ex-partner overlijdt, stopt ook de alimentatie. Partner- en kinderalimentatie zijn voor de ontvangende partner vaak een belangrijk deel van het inkomen. Met de alimentatieverzekering verzeker je dus het risico op verlies van dit inkomen.


Voorkom inkomensterugval

Voorkom inkomensterugval na overlijden van jouw ex-partner, en verzeker je met de alimentatieverzekering. Let op: jouw ex-partner moet wel meewerken bij het afsluiten van deze verzekering. Zorg dus dat de verplichting om mee te werken in het convenant wordt meegenomen.

Meer weten?

Contact