GHW verzekert jouw leven - GHW verzekeringen
Levensverzekering

GHW verzekert jouw leven.

De naam zegt het al: een levensverzekering draait om jouw leven. Er zijn veel verschillende soorten levensverzekeringen. Lees verder voor meer informatie.

Heb je een vraag?

Een uitvaartverzekering, overlijdensrisicoverzekering en een lijfrenteverzekering zijn allemaal vormen van een levensverzekering. Welke past bij jou?

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief

Wil je een afspraak?

Wil je ook persoonlijk advies over jouw financiële zaken? Maak dan een afspraak met GHW.

Vormen van een levensverzekering

Een uitvaartverzekering of een overlijdensrisicoverzekering zijn allebei vormen van een levensverzekering. Een kapitaalverzekering en een lijfrenteverzekering zijn twee andere voorbeelden van een levensverzekering. Het grote verschil tussen deze verzekeringen zit in de manier waarop er wordt uitgekeerd door de verzekeringsmaatschappij. De ene levensverzekering keert uit wanneer je overlijdt. De andere levensverzekering keert uit wanneer je juist nog in leven bent.

De overlijdensrisicoverzekering

Wanneer je een hypotheek afsluit ben je vaak verplicht om een levensverzekering af te sluiten. Dit is in veel gevallen een overlijdensrisicoverzekering. Net zoals bij een opstalverzekering wil de hypotheekverstrekker graag zekerheid hebben dat het geleende bedrag (de hypotheek) wordt terugbetaald. Ook wanneer je komt te overlijden. Vaak wordt een overlijdensrisicoverzekering zelfs al door jouw hypotheekverstrekker aangeboden voor minimaal het deel dat zij verplicht stellen om te verzekeren. Zo hoef je er alleen maar op te letten dat je deze netjes  afsluit, tenzij je natuurlijk meer dan het verplichte deel wenst te verzekeren of benieuwd bent of het aanbod van jouw hypotheekverstrekker ook het meest voordelig is? Dan loont het om wat onderzoek te laten doen.

Welke levensverzekering past bij jou?

Daar komen we graag samen achter. Neem contact op met een van onze adviseurs voor een persoonlijk advies over uw levensverzekering.

Lees ook onze Vergelijkingskaart Risico's afdekken 

Gerelateerd nieuws

Contact