Nieuws

Dag van de checklist: verzekeringen

Vandaag, 30 oktober, is het de dag van de checklist. Iedereen is bekend met het begrip checklist, maar niet iedereen gebruikt het. En dat terwijl een checklist veel voordelen kent: je bespaart tijd, je maakt geen fouten, vergeet niks en je creëert rust met een duidelijk overzicht.

In je leven krijg je te maken met veranderingen. Je gaat samenwonen, koopt een (andere) auto of krijgt een kind. Hoe groot of klein deze veranderingen ook zijn, het is belangrijk om je verzekeringen na te gaan, passen ze nog wel bij de nieuwe situatie? GHW begrijpt dat je niet jouw leven lang in dezelfde situatie verkeert. Hoe jouw situatie zich ook ontwikkelt, wij groeien met je mee. Wij helpen je graag op weg met een checklist van belangrijke punten:

 

  • Ik ga studeren

Als student ben je met veel dingen bezig: studeren, vrienden en vriendinnen en natuurlijk het bruisende studentenleven. Jouw verzekeringen zijn zaken waar je als student misschien niet direct over nadenkt. Toch is het belangrijk dat je van te voren de tijd neemt om alles in kaart te brengen om de juiste verzekeringen af te sluiten. Je leest er meer over op studentenpakket.ghw.nl.

 

  • Ik heb een relatie

In een relatie komt vaak wel ter sprake; het huwelijk, kinderen en samenwonen. Hoe zit het nu precies als je dit samen gaat doen? Ga je samenwonen, dan worden twee inboedels samengevoegd. Bereken de waarde opnieuw, zodat de inboedelverzekering past bij jullie situatie. Denk ook aan een aansprakelijkheids-, reis-, rechtsbijstand- en uitvaartverzekering. Meer weten? Lees het op onze pagina ‘Ik heb een relatie’.

 

  • Ik koop een woning

De aankoop van een (nieuwe) woning is een grote stap. Voldoet je inboedelverzekering nog en vergeet de opstalverzekering niet. Als je gaat verhuizen kan dit gevolgen hebben voor de premie van je autoverzekering. Een verzekeraar kijkt voor de berekening naar de plek waar je woont. Wat als een inkomen wegvalt en je de hypotheek niet meer kan betalen. Deze risico’s zijn te verzekeren. Wij leggen het uit op onze pagina ‘Ik koop een woning’.

 

  • Ik ga met pensioen

Het is zo ver; je gaat met pensioen. Het is even wennen na al die jaren werken. Er zal een hoop op je afkomen, want hoe deel je jouw pensioen in en heb je rekening gehouden met een verhoogde belastingaanslag? Je leest het allemaal op onze pagina ‘Ik ga met pensioen’.

 

  • Ik krijg kinderen

Je hebt goed nieuws ontvangen: je bent in verwachting! Meld je kind aan bij de zorgverzekering. Dit kan bij één van de ouders, dat hoeft niet per se bij beide ouders. Denk eraan om dit binnen vier maanden ná de geboorte te doen. Lees verder op onze pagina ‘Ik krijg kinderen’.

 

  • Ik verlies mijn partner

Wanneer jouw partner overlijdt heeft dit een grote impact. Emotioneel, maar ook financieel. Om ervoor te zorgen dat je je niet druk hoeft te maken over het financiële aspect is het verstandig je goed te laten adviseren. Je leest meer op onze pagina ‘Ik verlies mijn partner’.

 

  • Ik koop een auto/voertuig/fiets

Koop je een auto? Dan ben je wettelijk verplicht een autoverzekering af te sluiten. Naast een personenauto moeten ook motoren en brommers verzekerd worden. De fiets moet niet, maar kan natuurlijk wel verzekerd worden. Dit kan met een voertuigenverzekering.

 

Benieuwd welke verzekeringen het beste passen bij jouw situatie? Neem contact met ons op.

Contact