GHW verzekert jouw auto - GHW verzekeringen
Autoverzekering

GHW verzekert jouw auto.

In Nederland ben je wettelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Daarom zijn er ook zoveel maatschappijen die een autoverzekering aanbieden. Welke autoverzekering kies jij?

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies over de juiste autoverzekering.

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief

Wil je een afspraak?

Wil je ook persoonlijk advies over jouw financiële zaken? Maak dan een afspraak met GHW.

Waar moet je rekening mee houden bij een autoverzekering?

De premie van uw autoverzekering wordt bepaald op basis van een aantal criteria. Het bouwjaar van jouw auto en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd spelen hierin een belangrijke rol. Wij zetten graag voor jouw op een rijtje waar je rekening mee moet houden bij het afsluiten van een autoverzekering.

Verschillende dekkingen van een autoverzekering

Gaat u een autoverzekering afsluiten? Dan heb je de keuze uit drie verschillende dekkingen:

  • WA dekking (Wettelijke Aansprakelijkheid)

Met een WA dekking is de schade die je aan andere personen of voertuigen veroorzaakt verzekerd. 

  • WA + beperkt casco (ook wel WA plus genoemd)

Met een WA + beperkt casco is jouw auto verzekerd voor schade bij diefstal, brand of stormschade. Kort gezegd, de meest voorkomende schades, behalve de schades die je per ongeluk zelf veroorzaakt.

  • WA + volledig casco (ook wel Allrisk genoemd)

Bij een WA + volledig casco dekking is jouw auto, naast bovenstaande schade ook verzekerd voor schades die je zelf veroorzaakt, kortom de meest uitgebreide autoverzekering. Alle drie de dekkingen hebben zo hun voordelen en nadelen en wanneer is het nu eigenlijk zinvol om bijvoorbeeld de overstap te maken van WA + volledig casco naar WA + beperkt casco? Laat je dus goed informeren over uw autoverzekering.

Meer informatie over een autoverzekering?

Met een goede autoverzekering kun je al snel de weg op. Wat gebeurt er echter wanneer je pech hebt? Daarom is het verstandig om de standaard autoverzekering uit te breiden, bijvoorbeeld met een pechhulp verzekering. Ook hierover willen wij je graag over adviseren. Neem contact met ons op voor advies over jouw autoverzekering.

Premie berekenen?

Gerelateerd nieuws

Contact