Ik ga met pensioen

Ik ga met pensioen

Het is zo ver: Je gaat met pensioen. Dat zal vast en zeker wennen zijn, je hebt immers lang gewerkt. Er zal een hoop op je afkomen wanneer je met pensioen gaat, maar wat precies?

Heb je een vraag?

Wat moet je allemaal regelen voordat je met pensioen gaat?

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief

Wil je een afspraak?

Wil je ook persoonlijk advies over jouw financiële zaken? Maak dan een afspraak met GHW.

Hoe deel je jouw pensioen in?

Enkele weken voordat jouw pensioen ingaat, ontvang je van jouw pensioenfonds een lijst met vragen. Deze vragen gaan bijvoorbeeld over de manier waarop jouw pensioen wordt uitgekeerd. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een constructie waarin je in het begin minder pensioen krijgt uitgekeerd en later meer. Op basis van jouw antwoorden krijg je zo’n drie weken voordat jouw pensioen ingaat een definitieve offerte van jouw persoonlijke pensioen.

Houd rekening met een verhoogde belastingaanslag

In het jaar dat je stopt met werken en met pensioen gaat moet je rekening houden met een verhoogde belastingaanslag. Er zullen namelijk een aantal inkomsten zijn waarover je geen inkomstenbelasting hebt betaald. De kans bestaat dat je namelijk een aantal maanden salaris, AOW én een deel (pre) pensioen ontvangt. Wanneer je hier niet op bent voorbereid kan deze aanslag even slikken zijn, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Kies ook nu voor een persoonlijk financieel plan

Ook wanneer je met pensioen gaat is het verstandig om een persoonlijk financieel overzicht (PFO) te laten opstellen. Jouw pensioen is natuurlijk een nieuwe situatie waar je geen ervaring mee hebt. Het is dus fijn om te weten waar je nu staat en waar je naar toe groeit.

Samen richten we jouw toekomst in

Tijdens jouw pensioen moet je genieten van een zorgeloze periode. Toch is het verstandig om stil te staan bij de toekomst en jouw testament. Mocht je nog geen testament hebben opgesteld is dit hét moment om een testament te laten opstellen.

Wil je weten hoe je echt zorgeloos kunt genieten van jouw pensioen? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk gesprek over jouw wensen en mogelijkheden. Samen stippelen we jouw toekomst voor jou uit.

Gerelateerd nieuws

Contact