Ik verlies mijn partner

GHW verzekert de uitvaart van jouw naasten

Wanneer jouw partner overlijdt heeft dit een grote impact. Emotioneel, maar ook financieel. Om ervoor te zorgen dat je je niet druk hoeft te maken over het financiële aspect is het verstandig je goed te laten adviseren.

Heb je een vraag?

Weet je waar je op moet letten wanneer jouw partner overlijdt?

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief

Wil je een afspraak?

Wil je ook persoonlijk advies over jouw financiële zaken? Maak dan een afspraak met GHW.

Zorg voor een goede uitvaartverzekering

Eén van de eerste zaken waar je mee wordt geconfronteerd wanneer jouw partner overlijdt, is de uitvaart. Hiervoor doe je een beroep op jouw uitvaartverzekering. Afhankelijk van de manier waarop de uitvaartverzekering uitkeert, ontvang je het verzekerde bedrag of regelt de uitvaartmaatschappij de uitvaart. Zorg er dus voor dat je dit goed hebt geregeld. Dit bespaart je een hoop zorgen op een moment dat jouw gedachten hier niet naar uit gaan.

Wanneer jouw partner een testament heeft laten opstellen, kan hierin worden vastgelegd wie de uitvaart verzorgt en hoe de bezittingen worden verdeeld. Ook dit scheelt je een hoop zorgen achteraf. Alles is immers vastgelegd en al van te voren geregeld.

Jouw overlijdensrisicoverzekering

Wanneer je en jouw partner samen een hypotheek hebben afgesloten, heb je vaak ook te maken met een overlijdensrisicoverzekering. Je hypotheekverstrekker heeft dit namelijk meestal als eis voordat je een hypotheek afsluit. Wanneer jouw partner overlijdt terwijl jouw woning nog niet hypotheekvrij is, los je uit deze verzekering (een deel van) de hypotheek af.

Kom je in aanmerking voor een ANW-uitkering?

In sommige gevallen kom je in aanmerking voor een ANW uitkering. Houd er wel rekening mee dat je hiervoor moet voldoen aan een aantal voorwaarden . Zelfs als je daar aan voldoet, moet je er rekening mee houden dat de hoogte van de ANW uitkering niet volstaat om jouw leefpatroon ongewijzigd voort te zetten. Jouw eventuele ANW-uitkering kun je aanvullen of compleet vervangen door middel van een ANW-HIAAT verzekering.

Wees goed voorbereid

Wil je goed voorbereid zijn op het overlijden van jouw partner? Maak dan een persoonlijke afspraak met een van onze adviseurs. Samen zullen we je wensen en de risico’s inventariseren. Zo komen we tot een goed plan waar jij en jouw partner vrede mee hebben.

Gerelateerd nieuws

Contact