Ik start een bedrijf

GHW verzekert jouw bedrijf

Je gaat een bedrijf starten. Een eigen bedrijf starten is een spannende periode. Er komt een hoop op je af. Daarom is het belangrijk dat je je bewust bent van de risico’s die hiermee samenhangen.

Heb je een vraag?

Je gaat jouw eigen bedrijf starten. Dan is het nog belangrijker om jouw (financiële) risico’s goed in beeld te hebben.

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief

Wil je een afspraak?

Wil je ook persoonlijk advies over jouw financiële zaken? Maak dan een afspraak met GHW.

Investeer je veel of weinig?

Afhankelijk van de sector waarin je jouw bedrijf start, heb je in verschillende mate te maken met verzekeringen en investeringen. Start je als zelfstandige in de bouw dan moet je investeren in zaken als een bedrijfsauto en materieel. Start je als ZZP’er in de dienstverlenende sector dan heb je waarschijnlijk minder investeringen nodig.

Het is verstandig om alles wat je nodig hebt voor de continuïteit van jouw onderneming te verzekeren. In het voorgaande voorbeeld moet je als ZZP’er in de bouw bijvoorbeeld een voertuigenverzekering afsluiten. Ook is het verstandig om jouw gereedschap en ander materieel dat je gebruikt te verzekeren. De ZZP’er die in de dienstverlenende sector start komt waarschijnlijk al een heel eind met een aansprakelijkheidsverzekering en een elektronicaverzekering.

Ook in dit geval willen wij je meegeven dat het niet per se nodig is om alles te verzekeren. Kun je bijvoorbeeld eenvoudig een nieuwe laptop aanschaffen vanuit jouw opgebouwde reserves, dan is een laptopverzekering of IPAD verzekering niet nodig. Kortom, wanneer je weet waar jouw risico’s liggen is het eenvoudiger om weloverwogen keuzes te maken.

Een aansprakelijkheidsverzekering voor een ZZP’er

Ook als ZZP’er kun je in vervelende zakelijke situaties terechtkomen, bijvoorbeeld met een opdrachtgever. Het gebeurt vaker dan je misschien denkt. Daarom adviseren wij je ook om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Er zit namelijk verschil tussen een privé aansprakelijkheidsverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering voor een ZZP’er. Dit geldt ook voor een rechtsbijstandverzekering.

Waar je ook bij stil moet staan, is wat er gebeurt met jouw onderneming wanneer je overlijdt. Of wanneer je (deels) arbeidsongeschikt wordt verklaard. Voor een ZZP’er hangen hier nóg meer risico’s aan vast dan voor iemand in loondienst. Voor een eenmanszaak en een VOF heeft dit daarnaast gevolgen voor jouw privé situatie. Wij kunnen je hierover adviseren.

Wil je persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag welke risico’s er komen kijken wanneer je ZZP’er wordt en welke oplossingen en verzekeringen wij je daarvoor bieden.

Gerelateerd nieuws

Contact