Nieuws

Arbeidsongeschiktheidsverzekering, te duur?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering. Een hele mond vol, maar helemaal met hedendaagse onzekerheid wel degelijk belangrijk om te overwegen. Ben je zelfstandig ondernemer? Lees dan even verder.

 

Zelf voor vangnet zorgen

Zelfstandigen moeten voor zichzelf zorgen wanneer zij niet meer kunnen werken. Dit kun je o.a. doen door middel van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Je krijgt over het algemeen geen uitkering vanuit een sociale voorziening en zult dus zelf voor een vangnet moeten zorgen. Met een AOV zorg je ervoor dat je als ondernemer niet zonder inkomen komt te zitten bij ziekte of een ongeval.

AOV is te duur

De meest gehoorde tegenwerping is: een AOV is te duur. Maar wat kost dit nu werkelijk? Een AOV is namelijk nooit standaard. Het begint al bij de vormen van arbeidsongeschiktheid; beroepsarbeidsongeschiktheid; passende arbeidsongeschiktheid of gangbare arbeidsongeschiktheid. Het belangrijkste verschil is wat je aan de verzekering hebt wanneer je arbeidsongeschikt raakt en daar maak je vooraf afspraken over. Zo bestaan er wel 5 versies van arbeidsongeschiktheid voorzieningen met ieder zijn eigen prijs. De perceptie “te duur” heeft dus vooral te maken met de prijs- kwaliteit verhouding, zoals zo vaak. Vergelijk daarom de verschillende versies arbeidsongeschiktheidsverzekeringen op hun voorwaarden en uitgangspunten. Kijk wat voor jouw persoonlijke situatie belangrijk is. Kijk wat het kost en bepaal dan of het te duur is of iets waar je niet tegen kunt sparen. GHW kan je daarbij helpen.

Het begin van de bijstand

Voor veel zelfstandigen is arbeidsongeschiktheid het begin van de bijstand. Sluit daarom een AOV af. Het soort werk dat je doet, leeftijd, uitkeringsduur, eigen risico en uitkeringsdrempel zijn zaken die de premie bepalen. Laat je voorlichten voor je Nee zegt tegen een AOV. Een ongeluk of langdurige ziekte kan ook jou overkomen.

Ik wil me laten voorlichten

Contact