Nieuws

De MKB verzuim-ontzorgverzekering

Ondernemers, gefeliciteerd! De politiek heeft naar jullie geluisterd. Vanaf begin volgend jaar komt er een speciale verzuim-ontzorgverzekering voor het MKB.

Het doorbetalen van loon bij ziekte wordt door ondernemers ervaren als een drempel om personeel aan te nemen. Een convenant tussen werkgevers organisaties, Verbond van Verzekeraars en Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid moet deze drempel verlagen.

 

 

Professionele ondersteuning bekostigd door verzekeraar

De MKB verzuim-ontzorgverzekering moet dé oplossing zijn voor de kleinere werkgevers in de omgang met loondoorbetaling van de zieke werknemer. Dit betekent niet dat je hier als werkgever helemaal van verlost bent. De loondoorbetaling bij ziekte blijft twee jaar. Maar je krijgt vanuit de verzekeraar professionele ondersteuning op het gebied van re-integratie van de zieke werknemer. Bij langdurige ziekte krijgt iedere zieke werknemer begeleiding van een speciale casemanager. Bekostigd door de verzekeraar.

Ontzorging bij langdurige ziekte

Het sluiten van deze verzekering geeft je als werkgever meer duidelijkheid en zekerheid dat je voldoet aan je verplichtingen. Je kunt de loondoorbetalingsplicht verzekeren en gebruik maken van ontzorging bij langdurige ziekte. Daarnaast stelt de overheid vanaf 2021 jaarlijks €450 miljoen beschikbaar om de kosten van de verzekeringspremie door middel van een ‘loondoorbetalingskorting’ voor werkgevers betaalbaar te maken.

Wat zijn de kansen voor jouw onderneming?

Op 1 januari 2020 komt de MKB verzuim-ontzorgverzekering op de markt. Tarieven en voorwaarden zijn op dit moment nog niet bekend. Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen op de voet.

Wil je weten wat de kansen voor jouw onderneming zijn?

Contact