Ik verlies mijn baan

GHW verzekert inkomstenverlies

Je hebt een prettige baan bij een leuke werkgever. Je hebt het goed naar je zin totdat jouw werkgever aangeeft dat ze niet meer verder kunnen met de huidige bezetting: je wordt ontslagen. Je verliest je baan, jouw inkomen en je moet gaan solliciteren. Wat nu?

Heb je een vraag?

Samen bepalen we welke verzekeringen het beste bij jou passen mocht je ontslagen worden.

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief

Wil je een afspraak?

Wil je ook persoonlijk advies over jouw financiële zaken? Maak dan een afspraak met GHW.

Sparen voor onvoorziene situaties

Ontslag is natuurlijk niet de enige reden waardoor je zonder inkomen kunt komen te zitten. Arbeidsongeschiktheid, deels of volledig, is ook een reden waardoor jouw inkomen kan dalen. Er zijn verschillende manieren om dit te verzekeren.

Eén van de manieren om het inkomensverlies (tijdelijk) op te vangen is door middel van eigen middelen. Spaargeld waar je direct de beschikking over hebt is natuurlijk een geruststellende gedachte. Daar is het immers voor. Zorg er dus voor dat je altijd het meeste uit je spaargeld haalt.

Word je ten onrechte ontslagen? Dan zul je blij zijn met een rechtsbijstandverzekering

Misschien word je wel ten onrechte ontslagen en wilt je jouw ontslag aanvechten. In zo’n geval zul je blij zijn dat je een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten. De jaarlijkse premie van een rechtsbijstandverzekering is namelijk in veel gevallen hetzelfde als het uurtarief van een advocaat. Heb je dus nog geen rechtsbijstandverzekering? Dan raden wij je aan om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Voorkomen is beter dan genezen

Ontslagen worden is natuurlijk geen fijne situatie, maar toch is het een reële situatie. Daarnaast zijn er nog vele andere voorbeelden te noemen waarin jij of jouw partner je inkomen (deels) kunt verliezen. Elk met een passende oplossing of verzekering. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op dit soort omstandigheden, biedt een persoonlijk financieel overzicht uitkomst.

Met behulp van een persoonlijk financieel overzicht (ofwel een PFO), kun je in één rapport jouw inkomsten- en vermogensontwikkelingen bekijken en die van jouw partner. Zo zie je al snel waar je nu staat en welke risico’s je loopt, bijvoorbeeld wanneer je wordt ontslagen.

Stel uw inkomen veilig

Wil je meer informatie over het veiligstellen van jouw inkomen, bijvoorbeeld wanneer jij of jouw partner wordt ontslagen? Neem dan contact met ons op. Samen inventariseren we de risico’s en zorgen we voor oplossingen.

Gerelateerd nieuws

Contact