Nieuws

Uitvaart tegen koopsom verzekeren, waarom?

Nog een paar weken en dan zit 2018 er alweer op. Is jouw vermogen op 1 januari 2019 hoger dan € 30.000,-, of wanneer u een fiscaal partner heeft hoger dan € 60.000,-, dan betaal je vermogensbelasting. Dit kan van honderd euro oplopen tot duizenden euro’s (afhankelijk van de hoogte van uw vermogen). Het lijkt (in de meeste gevallen) misschien niet veel, maar zoveel rente krijg je niet op jouw spaarrekening. Je verdient er dus niets aan, en maakt soms zelfs verlies.

 

Belasting verlagen

Heb je geen uitvaart verzekerd? Dan is het verzekeren van een uitvaart tegen koopsom een mooie oplossing om de vermogensbelasting te verlagen of zelfs in zijn geheel te voorkomen. In een eerder nieuwsbericht gaven we al aan dat een standaard uitvaart al gauw € 8.000,- kost. Met een koopsom betaal je jouw uitvaartverzekering in één keer. Zo hoef je geen maandelijkse premie meer te betalen en ben je in één keer volledig verzekerd. Ook op latere leeftijd kun je dit nog gemakkelijk afsluiten en geeft de uitvaartverzekeraar hier vaak weer een korting voor terug.

Twee vliegen in één klap

Hoe gaat dit dan precies? Je stort eenmalig een bedrag, waarmee een hoger bedrag aan uitvaartkosten gedekt is. Bijvoorbeeld; je bent 50 jaar, dan krijgt u bij verzekeraar X bij een eenmalige storting van € 4.032,- een verzekerd bedrag van € 7.000,-
Tot aan een verzekerde som van rond de € 7.000,- (in 2018) valt dit buiten de vermogensbelasting. Je slaat dus twee vliegen in één klap. Direct jouw uitvaart verzekerd en een verlaging van uw vermogen, met als gevolg een lagere of misschien wel geen belastingheffing!

Meer weten? We leggen het je graag uit.

Contact