Nieuws

Ik wil met pensioen!

Het pensioenstelsel is al lange tijd onderwerp van gesprek. Pensioenleeftijd die omhoog gaat. Pensioenfondsen die op omvallen staan. Wel of geen indexatie. Zelfs compleet nieuwe pensioenstelsels! Allemaal onderwerpen die we regelmatig in de media voorbij zien komen.Voor zowel werkgevers als werknemers heeft dit een stevige impact. Maar wat betekent het concreet voor jou? 

Zelf sparen

Vroegpensioen, prepensioen en VUT zijn begrippen uit het verleden. Een pensioenleeftijd van 67 of ouder is de norm. Eerder stoppen met werken is de laatste jaren steeds lastiger geworden. Je moet zelf voor een buffer zorgen. Hoe eerder je daarmee begint hoe beter. Je AOW en een pensioenuitkering ontvang je in principe pas wanneer je de AOW-leeftijd bereikt hebt.

Eerder met pensioen gaan en/of een ruimer pensioeninkomen bekostigen, komt dus uit eigen middelen. Begin daarom al vroeg met sparen voor je pensioen. Aanvullend pensioen opbouwen kan door bijvoorbeeld banksparen, lijfrente of door te beleggen.

Pensioen APK

Wil je weten hoe jouw pensioen ervoor staat? Doe dan de pensioen APK. GHW kan dit voor jou als Pensioendesk Nijmegen uitvoeren. Voor jouw eigen oudedagsvoorziening, voor de regeling van jouw werknemers of voor beide.

Wat houdt een pensioen APK in?

  • Een digitale check-up van de regeling of situatie door deskundigen
  • Beoordeling van de kosten
  • Beoordeling van de risico’s
  • Een eerste aanbeveling

Wacht niet tot het te laat is

De pensioen APK kunnen we voor €350,- voor jou uitvoeren. Interesse? Neem dan contact op met onze adviseurs. Zorg dat je weet wat je in de toekomst kunt verwachten en wacht niet tot het te laat is. Bereid je goed voor.

 

Contact