GHW adviseert je over jouw pensioen als ondernemer - GHW verzekeringen
Pensioen ondernemer

GHW adviseert je over jouw pensioen als ondernemer

Wanneer je een eigen bedrijf start of wanneer je een eigen bedrijf hebt is het belangrijk dat je nadenkt over jouw toekomst. De toekomst waarin je na hard werken kunt genieten van jouw pensioen. Begin daarom vandaag met het opbouwen van jouw pensioen. Deze gedachte zal vast en zeker wennen zijn, aangezien je jouw eigen pensioen gaat regelen. Er zal een hoop op je afkomen, maar wat precies?

Heb je een vraag?

Wat moet je als ondernemer allemaal regelen voor jouw pensioen?

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief

Wil je een afspraak?

Wil je ook persoonlijk advies over jouw financiële zaken? Maak dan een afspraak met GHW.

Hoe deel je jouw pensioen in?

Er zijn een aantal manieren om als ondernemer pensioen op te bouwen. Als zelfstandig ondernemer of als directeur aandeelhouder heb je daarin een aantal keuzes te maken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een volledig verzekerd pensioen of een lijfrenterekening. Een uitgebreide pensioenvoorziening vraagt om een specialistische aanpak, Pensioendesk Nijmegen is dé specialist wanneer het om jouw pensioen of dat van jouw medewerkers gaat. 

Houd rekening met de belastingen

In het algemeen geldt dat de inleg in het pensioen, de premie, aftrekbaar is. De uitkering, jouw pensioen, is vervolgens belast. Al met al betekent het dat je je goed moet laten voorlichten.

Kies ook nu voor een persoonlijk financieel plan

Wanneer je nadenkt over het starten van een eigen pensioen is het verstandig om een persoonlijk financieel overzicht (PFO) te laten opstellen. Jouw pensioen kan een nieuwe situatie zijn waar je geen ervaring mee hebt. Het is dus fijn om te weten waar je nu staat en waar je naar toe groeit.

Samen richten we uw toekomst in

Wil je weten hoe je pas echt zorgeloos kunt genieten van jouw pensioen? Neem dan contact op met Pensioendesk Nijmegen voor een persoonlijk gesprek over jouw wensen en mogelijkheden. Samen stippelen we jouw toekomst voor je uit. 

Lees ook onze Vergelijkingskaart Pensioenvraag Werkgever 

Gerelateerd nieuws

Contact