Nieuws

Wie draait er op voor de kosten van uw uitvaart

De afgelopen 5 jaar is het aantal begrafenissen op kosten van de gemeente met 15% gestegen.
De kosten voor een uitvaart bedragen al gauw €6000,-. En dan moet je het echt heel eenvoudig houden. Met wat aankleding en een borrel ben je al gauw meer dan €10.000,- kwijt.

Zelf sparen

Er wordt in de media regelmatig geroepen dat je zelf voor jouw uitvaart kunt sparen. Dit klopt natuurlijk. Maar als het morgen gebeurt, staat er dan €10.000,- vrij op de rekening om de uitvaart ondernemer te betalen? Of moeten jouw nabestaanden dit opbrengen? Met name jongeren en minima blijken geen uitvaartverzekering te hebben. En dat terwijl je voor een paar euro per maand al verzekerd kunt zijn.

Een rekensommetje: iemand van 30 jaar betaalt €14,63 euro per maand tot zijn 65ste verjaardag om €10.000,- te verzekeren. Omgerekend een totaalbedrag van €6.144,-. Dekking voor het hele bedrag is er direct bij het afsluiten van de uitvaartverzekering. Dus ook als je morgen plots komt te overlijden.

Sluit een uitvaartverzekering af

Je wilt toch niet dat nabestaanden zich in de schulden moeten steken voor jouw begrafenis? Sluit daarom een uitvaartverzekering af. Bel ons voor een offerte. Wij helpen je graag verder.

Contact