Nieuws

Overlijdensrisicoverzekering bij Nationale Hypotheek Garantie (NHG) niet meer verplicht

Kocht je in het verleden een huis dan was je meestal verplicht een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, zeker onder NHG voorwaarden. Mocht je dan komen te overlijden dan had de hypotheekverstrekker de zekerheid dat jouw hypotheek (gedeeltelijk) afbetaald zou worden.

 

Woningmarkt moet toegankelijker worden

Voor mensen met een hypotheek met NHG vervalt per 1 januari 2020 de verplichting tot het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering, dit geldt ook voor bestaande klanten. Met deze wijziging hoopt NHG de woningmarkt toegankelijker te maken voor chronisch zieken en ouderen. Deze groep heeft vaak moeite om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, aangezien je hierbij o.a. beoordeeld wordt op basis van gezondheid.

 

Overlijdensrisicoverzekering kan goedkoper

Daarnaast is de overlijdensrisicoverzekering de afgelopen jaren fors goedkoper geworden. Dit komt doordat we steeds ouder worden en de verzekeraar dus minder hoeft uit te keren. Een overlijdensrisicoverzekering heeft (in tegenstelling tot een uitvaartverzekering) een vaste, overeengekomen einddatum. Ben je er dan nog? Dan loopt de polis af en hoeft de verzekeraar dus niets uit te keren. Wil je weten of jij goedkoper uit kunt zijn met jouw bestaande overlijdensrisicoverzekering? Ga naar orv berekenen.

 

Wat is voor jou de beste oplossing?

Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie is het vaak verstandig om toch te kiezen voor de overlijdensrisicoverzekering, ook al is deze straks niet meer verplicht. Je wilt niet dat jouw partner en eventuele kinderen in de problemen komen bij jouw overlijden. Denk hier dus goed over na.
Neem voor vragen over jouw overlijdensrisicoverzekering contact met ons op. Of ga naar www.ghw.nl/levensverzekering. Wij helpen je graag.

Contact