Nieuws

Heeft corona ook effect op mijn hypotheek?

Welke invloed heeft corona op jouw financiële verplichtingen? Hoe zit het bijvoorbeeld met je hypotheek wanneer je die niet meer kunt betalen?

Veranderingen in je privé situatie

In principe heeft corona natuurlijk niets te maken met je financiële verplichtingen. Dit wordt anders als jouw privé situatie verandert als gevolg van corona. Denk aan baanverlies, langdurige ziekte met inkomensterugval tot gevolg of bijvoorbeeld een echtscheiding.

Wanneer je vermoedt dat je inkomsten structureel dalen of zelfs dat je jouw baan gaat verliezen, is het goed je financiële situatie eens onder de loep te nemen. Inventariseer hoe je er financieel voorstaat en bekijk of er manieren zijn om de komende periode geld te besparen. Je wilt niet dat er een betalingsachterstand volgt. Gelukkig denken de meeste geldverstrekkers hier goed in mee. Je kunt de betaling van de hypotheeklasten met enkele maanden opschorten. Op tijd aan de bel trekken over de noodzaak hiervan is hierbij wel belangrijk.

GHW helpt

Dreig je in een financieel lastige situatie te belanden als gevolg van corona, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag met een Persoonlijk Financieel Overzicht. Hiermee krijg je inzicht in jouw financiële situatie van nu en de toekomst. Wij noemen dit ook wel de financiële foto. Je ontvangt een Persoonlijk Financieel Overzicht al vanaf € 350,-. Deze investering is met goede financiële adviezen al snel terugverdiend.

Neem contact met ons op 

Contact