GHW verzekert werkgevers - GHW verzekeringen
WEGAM Verzekering

GHW verzekert werkgevers.

WEGAM staat voor ‘Werkgeversaansprakelijkheid Motorrijtuigen’. Dit houdt in dat je als werkgever aansprakelijk bent wanneer jouw personeel tijdens werktijd betrokken raakt bij een verkeersongeval.

Heb je een vraag?

Neemt jouw personeel deel aan het verkeer tijdens werktijd? Sluit dan een WEGAM verzekering af.

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief

Wil je een afspraak?

Wil je ook persoonlijk advies over jouw financiële zaken? Maak dan een afspraak met GHW.

Wat is een WEGAM verzekering?

Wanneer jouw personeel tijdens werktijd betrokken raakt bij een verkeersongeval, bent je hiervoor als werkgever (gedeeltelijk) aansprakelijk. Als werkgever ben je immers tijdens werktijd verantwoordelijk voor jouw werknemers, inclusief uitzendkrachten, vrijwilligers en stagiaires. Materiële schade, ziekenhuiskosten en revalidatiekosten: kosten die voortvloeien uit een verkeersongeluk kunnen voor jouw rekening komen. Gelukkig kun je je verzekeren voor dit risico, door middel van een WEGAM verzekering.

Verschillende dekkingen van een WEGAM verzekering

Er zijn verschillende risico’s die een WEGAM verzekering afdekt. De basisdekking van een WEGAM verzekering dekt jouw werkgeversaansprakelijkheid af wanneer er sprake is van schade aan de bestuurders en/of inzittenden van een voertuig. Door middel van een aanvullende dekking is het voertuig zelf ook verzekerd wanneer deze niet ergens anders volledig casco is verzekerd. Met een aanvullende dekking kunt u zich ook verzekeren als jouw personeel schade oploopt wanneer zij lopen, fietsen of met het openbaar vervoer reizen voor hun werk.

Het is tevens belangrijk om te weten dat deze risico’s niet standaard worden gedekt door jouw aansprakelijkheidsverzekering. Deze dekt namelijk in veel gevallen geen schade die wordt veroorzaakt door motorvoertuigen.

Wil je een WEGAM verzekering afsluiten?

Zoals je ziet is het verstandig om een WEGAM verzekering af te sluiten en tijdens een verkeersongeval niet alleen te vertrouwen op een aansprakelijkheidsverzekering of autoverzekering. Daarom raden wij je aan om tijdens een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs jouw risico’s op dit gebied te inventariseren en –indien nodig- te verzekeren door middel van een WEGAM verzekering.

Contact