Nieuws

Wat is belangrijk bij een bedrijfsschadeverzekering?

Maar liefst 40% van de bedrijven gaat na een brand failliet. Volgens diverse statistieken redden veel mkb-ondernemers het niet om na een brand het bedrijf succesvol voort te zetten. Een brandverzekering hebben de meeste bedrijven wel, maar het gaat vaak mis bij de dekking voor bedrijfsschade.

Financiële strop

Wanneer je na een brand tijdelijk jouw bedrijfsactiviteiten moet staken kan dit een behoorlijke financiële strop zijn. Deze is niet gedekt op een brandverzekering. Daarvoor is de bedrijfsschadeverzekering; deze dekt de ongewilde staking van jouw werkzaamheden: de vaste doorlopende kosten en de gemiste nettowinst.

De uitkeringstermijn

Waar gaat het dan mis? Bij de uitkeringstermijn. In geval van een brand ligt de omzet stil. De vaste kosten lopen door. Vaak duurt het maanden (of langer) voordat je het weer op de rit hebt. Gedurende die tijd lopen klanten weg, daalt de omzet maar stapelen de vaste kosten zich op.
Denk vervolgens aan alle marketingkosten die je moet maken om te zorgen dat klanten terugkomen of om nieuwe klanten aan te trekken.

Zorg voor extra tijd

Het is dus belangrijk om naar de uitkeringstermijn te kijken bij een bedrijfsschadeverzekering. Zorg dat deze een voldoende lange periode dekt. Dat geeft je genoeg tijd om jouw bedrijf weer op de rit te krijgen. Vraag ons gerust om advies.

 

Contact