Nieuws

WA autoverzekering, beperkt casco autoverzekering of allrisk autoverzekering?

In hun poging klanten te winnen om zo de goedkoopste te zijn in het aanbieden van een autoverzekering laten een aantal verzekeraars auto-eigenaren geloven dat de leeftijd van een auto invloed heeft op het soort autoverzekering. Deze verzekeraars doen auto-eigenaren geloven dat ze oververzekerd zijn als een auto ouder dan zes jaar is en volledig casco of allrisk verzekerd is. Is dit ook het geval?

 

Ben je oververzekerd als jouw auto volledig casco of allrisk verzekerd is en ouder is dan 6 jaar? 

Een Volkswagen Golf van zes jaar oud is nog ongeveer € 10.000,- waard. Natuurlijk is het goedkoper om een WA autoverzekering of eventueel WA beperkt casco voor deze auto af te sluiten dan een allrisk autoverzekering, maar wat als je even niet op zit te letten en op jouw voorganger botst? Met een WA autoverzekering of WA beperkt casco autoverzekering wordt de schade gedekt die je aan anderen toebrengt. Heb je dan voldoende geld op de rekening staan om de schade aan jouw eigen auto te betalen? Met een allrisk autoverzekering is ook de schade aan jouw eigen auto in dit geval verzekerd. 

Type autoverzekering afhankelijk van jouw situatie

Het antwoord op deze vraag is een zeer cruciale voor het type autoverzekering dat je voor jouw auto moet afsluiten. De keuze voor een WA autoverzekering of WA beperkt casco verzekering betekent minder premie, maar ook minder dekking. De keuze voor een allrisk autoverzekering betekent meer premie, maar ook meer zekerheid. Denk goed na over de gevolgen van het terugbrengen van de dekking van de autoverzekering. Wil je meer weten of gewoon even overleggen hierover? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.
 

Contact