Nieuws

Huis verkopen? Vraag een energielabel aan!

Er komt veel kijken bij het kopen of verkopen van een huis. Eén van die dingen is het energielabel. Deze is verplicht wanneer je jouw huis verkoopt. Met het energielabel wil de overheid eigenaren informeren en stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen.

 

Energielabel aanvragen

Het energielabel voor woningen geeft inzicht in de energiezuinigheid van een huis en is 10 jaar geldig, vanaf het moment van ontvangst. Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen. Het is verplicht om de energielabelklasse van een geldig energielabel te vermelden in advertenties. Dit geldt voor advertenties in commerciële media, zoals social media of website van een makelaar. Bij de overdracht moet je de pdf met het energielabel overhandigen aan de koper. Wanneer er geen definitief energielabel aanwezig is op het transactiemoment, dus op het moment dat je de woning officieel verkoopt, dan riskeer je een boete.

Je kunt bij GHW al een energielabel aanvragen voor € 349,- inclusief BTW voor woningen met een gebruiksoppervlakte tot 190m² (inhoud 513m³). De toeslag per extra 1m² bedraagt €0,65.

Energielabel

 

 

Contact