Nieuws

Advies bij verlengen hypotheek?

Waarom moet je advies vragen bij het verlengen van de hypotheekrente? Als de rente afloopt krijg je een aanbod van de bank voor een nieuwe, waarschijnlijk, lagere rente. Meestal met dezelfde looptijd. Prima aanbod, of toch nog even overleggen met de adviseur?

 

 

Eindelijk loopt de rentevast periode af

Voor de crisis, die begon in 2009, zijn er veel huizen verkocht. Van veel van de toen gesloten hypotheken loopt de komende tijd de rentevast periode af. ‘Eindelijk’! Zullen de meeste huizenbezitters denken. Een rente van rond de 5% werd toen nog gezien als een buitenkans en dus voor langere tijd vastgezet. De renteverlaging van afgelopen jaren heeft voor de meesten helaas niets opgeleverd. 

Er is de afgelopen 10 jaar veel veranderd in hypotheekland. Verplicht aflossen, beperkte rente aftrek en zwaardere eisen bij het afsluiten van de hypotheek. Bij een spaarhypotheek ligt het weer net even anders. Doordat de rentevergoeding daalt, moet je meer inleggen om het eindbedrag te halen. Een teleurstelling ligt hier op de loer. Kijk daarom goed naar alle mogelijkheden, want de verschillen zijn tegenwoordig groot.

Kijk naar de toekomst

Op het moment van renteverlenging kun je ook van de bestaande hypotheek af. Je bent natuurlijk niet verplicht het voorstel van jouw huidige geldverstrekker te accepteren. Het uitgelezen moment dus om het hele financiële plaatje optimaal te laten aansluiten op jouw persoonlijke toekomstige situatie. Kortom. Wij adviseren je graag.

Contact