Nieuws

Rentemiddeling

De hypotheekrente is historisch laag. Deze lage hypotheekrente is erg gunstig als je een nieuwe hypotheek gaat aanvragen, maar kun je hier ook van profiteren als je al een hypotheek hebt met een hogere hypotheekrente?

Veel hypotheekeigenaren hebben een hypotheek waarvan de rentevaste periode voor langere tijd is vast gezet. Het vastzetten van deze rentevaste periode leek toen een goede beslissing. Echter, met de huidige hypotheekrente is dit toch een dure oplossing.

Lagere hypotheekrente door rentemiddeling

Heb jij een hypotheek met hoge hypotheekrente? En heb je als hypotheekeigenaar een rentevaste periode die nog een aantal jaren loopt? Dan kun je als hypotheekeigenaar profiteren van een lagere hypotheekrente door middel van rentemiddeling. Door middel van rentemiddeling krijg je een lagere hypotheekrente dan je nu hebt. Wel is het zo dat uw hypotheekrente niet zo laag zal uitkomen als de huidige hypotheekrente. Dit heeft ermee te maken dat er een boeterente in het nieuwe rentepercentage wordt opgenomen.

Is rentemiddeling altijd interessant?

jouw hypotheek maandlasten worden door rentemiddeling lager, maar de vraag is of je op termijn inderdaad goedkoper uit bent. Wil je weten of rentemiddeling interessant is voor jou? Laat je goed voorlichten door de hypotheek adviseur, het kan je veel besparen.

Contact