Nieuws

Regel je zorgverzekering voor 2022!

Elke Nederlander moet er jaarlijks aan geloven: het beoordelen van de (basis)zorgverzekering voor het komende jaar. Voor velen een lastige en soms onoverzichtelijke activiteit, maar wel een belangrijke. Door te kiezen voor de juiste zorgverzekering, kun je namelijk een hoop geld besparen.

 

Wel of niet overstappen

Alle zorgverzekeraars in Nederland hebben inmiddels bekend gemaakt hoe hoog hun premies zullen zijn in het nieuwe jaar. Het loont de moeite om je huidige zorgverzekering eens te vergelijken met die van andere verzekeraars. Bedenk allereerst hoeveel en welke zorg je denkt nodig te hebben komend jaar. In hoeverre dekt de polis de kosten die hiervoor gemaakt moeten worden? En wat zijn de voor- en nadelen van eventuele aanvullende verzekeringen? De antwoorden op die vragen geven je inzicht in wat voor jou de beste zorgverzekering is.

 

Basis of aanvullend verzekerd?

De meeste zorg die je ontvangt, valt onder de basisverzekering. Er zijn verschillende soorten basisverzekeringen, met elk hun eigen voor- en nadelen met betrekking tot keuzevrijheid en hoogte van de premie. Er zijn in 2022 enkele nieuwe uitbreidingen bij de basisverzekering, zoals het vergoeden van een deel van de paramedische herstelzorg na een coronabesmetting. Alle wijzigingen zijn te lezen op de site van de Rijksoverheid.

Daarnaast is het mogelijk om jezelf aanvullend te verzekeren, voor kosten die niet onder de basisverzekering vallen. Denk hierbij aan de kosten voor de tandarts, bril of contactlenzen, fysiotherapie of alternatieve zorg. Of het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering zin heeft, ligt aan de kosten die je verwacht te maken in het komende jaar. Maak een berekening van de kosten die je denkt te maken aan aanvullende zorg in 2022. Is dit meer dan de kosten van een aanvullende verzekering? Dan is het slim om de aanvullende verzekering te nemen.

 

Het eigen risico in 2022

Ook in 2022 blijft het minimale eigen risico €385,-. Wanneer je ervoor kiest om je eigen risico te verhogen, kun je korting krijgen op de jaarpremie. Hoeveel korting je krijgt, hangt af van de verzekeraar en de hoogte van het eigen risico (max. €885,-).

 

Ik wil overstappen!

Als je besluit om over te stappen van verzekeraar, moet je dit uiterlijk 31 december 2021 regelen. Gaat dat niet lukken? Zeg dan in ieder geval vóór 1 januari 2022 je huidige zorgverzekering op. Je hebt dan tot en met 31 januari 2022 óf tot 1 februari 2022 om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Vergelijk jouw zorgverzekering met een onafhankelijke vergelijker.

Button_website (1)

Contact