Nieuws

Onverzekerd op reis in eigen land

Door het coronavirus is vakantie in eigen land populairder dan ooit. Wat betekent dit voor jouw reisverzekering? Is het slim om een reisverzekering af te sluiten als je in Nederland op vakantie gaat of ben je dan dubbel verzekerd? GHW helpt je graag op weg.

 

Reisverzekering voor een vakantie in eigen land nodig?

Als je een reist boekt naar het buitenland, is een goede Reis- en Annuleringsverzekering vaak vanzelfsprekend. Voor een vakantie in Nederland is het vaak net zo nuttig om een (kortlopende) reisverzekering af te sluiten. Zo weet jij zeker dat je goed verzekerd bent als er iets gebeurt. Blijf je in Nederland, ga dan goed na wat je huidige verzekeringen al vergoeden. Wij vertellen graag met welke dekkingen je rekening moet houden. Let op: een reisverzekering biedt in Nederland pas dekking als je minimaal één overnachting in je reis hebt zitten óf bij sommige verzekeringen als een specifieke binnenland/Nederland dekking is afgesloten.

 

Medische kosten

In Nederland heeft iedereen een basis zorgverzekering. Deze vergoedt medische kosten. Ook als je medische zorg nodig hebt tijdens jouw vakantie in Nederland. Er zijn ook verzekeraars met een dekking voor medische kosten, waarbij het wettelijk verplichte eigen risico ook nog vergoed wordt.

 

Schade of diefstal van spullen

Ook tijdens een vakantie in Nederland kan je te maken krijgen met diefstal van of schade aan spullen. Bijvoorbeeld als je jouw camera laat vallen of wanneer je tas gestolen wordt. Heel vervelend als dat gebeurt, maar met een reisverzekering wordt dit wel vergoed! Het moment dat je met je ingepakte koffer de deur uit loopt, valt je bagage niet altijd meer onder je inboedelverzekering. Dan is het afsluiten van een reisverzekering een absolute aanrader.

 

Schade aan het verblijf

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je per ongeluk schade aan het vakantiehuisje of de hotelkamer veroorzaakt. Als je bijvoorbeeld reist met kinderen kunnen dat soort dingen nou eenmaal gebeuren. Je aansprakelijkheidsverzekering biedt hier geen dekking voor. Daarom is het slim om een reisverzekering af te sluiten die schade aan het verblijf wel vergoed, ook in Nederland.

 

Annuleringsverzekering

Voor iedere reis is het zonde als je deze door omstandigheden moet annuleren. Nog vervelender is het wanneer je de betaalde kosten niet terugkrijgt, omdat je hiervoor geen annuleringsverzekering hebt afgesloten. Moet je door ziekte of een andere reden jouw reis annuleren of verzetten? Met een annuleringsverzekering kost dit in ieder geval niets extra’s. Een annulering van je reis vanwege corona wordt over het algemeen niet meer vergoed met een annuleringsverzekering. Raadpleeg daarvoor altijd eerst de boekings- en annuleringsvoorwaarden van de accommodatie.

 

Wil jij ook onbezorgd op reis? Neem contact met ons op!

Contact