Nieuws

Met ons personeel naar Belfast!

Na maandenlange voorbereidingen was het 2 juni dan eindelijk zo ver, we gingen met ons personeel een weekendje naar Belfast! In de weken voorafgaand werd er druk gediscussieerd over de maten van de koffers, wat er nu wel en niet aan vloeistoffen het vliegtuig in mocht en of het allemaal wel in de koffer zou passen. Want ja, we gingen toch zeker 1 nacht weg ;)

The Troubles

Vroeg opstaan! Want om 6 uur vertrok de bus vanaf GHW naar Schiphol. Na wat vertraging kwamen we om 11 uur aan in Belfast. Hier stond onze reisleidster Bibi Barret ons samen met Maarten al op te wachten. Bibi liet ons de mooie, maar ook de minder mooie delen van Belfast zien. The Troubles, zoals de strijd en het geweld tussen de protestanten en katholieken ook wel genoemd wordt, heeft duidelijk zijn sporen nagelaten. De murals op Shankill road geven de sfeer weer van de strijd die hier heeft plaatsgevonden. Maar Belfast krabbelt langzaam op en het wordt steeds weer een beetje mooier. Na de bustour lunchten we in een echte Ierse pub en in de middag was iedereen vrij om te gaan en staan waar hij/zij wilde met ook nog eens wat zakgeld mee. Na een gezamenlijk diner is het uitgaansleven nog door menigeen onderzocht, tijdens een voor Ierse begrippen, hete avond. Met 25 graden werd er al gesproken van een hittegolf. Het centrum van Belfast is redelijk compact en heel geschikt voor een citytrip. Het heeft een prettig centrum vol gezellige winkelstraatjes, terrassen en restaurantjes. Voor ieder wat wils!

World’s leading tourist attraction

De volgende dag brachten we een bezoek aan het Titanic museum. Van buiten is het een architectonisch hoogstandje, van binnen een museum van wereldformaat. In 2016 werd het uitgeroepen tot ‘World’s leading tourist attraction’. Aansluitend genoten we in het museum van een high tea. Of je nu fan van de filmklassieker bent of niet; in dit museum krijg je bij vlagen het idee dat je zelf aan boord van het schip bent, en dat is toch wel heel indrukwekkend. Na het Titanic museum stond de bus te wachten om ons weer terug naar het vliegveld te brengen. Uiteindelijk kwamen we zo rond de klok van middernacht moe maar voldaan weer terug bij GHW. Kort maar krachtig zullen we maar zeggen!

 

Contact