Nieuws

Los jouw aflossingsvrije hypotheek af

Er wordt in de media volop over gesproken; de gevaren van de aflossingsvrije hypotheek. Maar wat betekent het nu concreet? Een volledig aflossingsvrije hypotheek was jaren geleden heel normaal. Alleen rente betalen en niet aflossen. Helaas komt ook aan de aflossingsvrije hypotheek contractueel een keer een einde. Een hypotheek loopt immers 30 jaar. Daarna wil de bank graag zijn geld terug, en wel in één keer.

 

 

Aflossingsvrije hypotheek is niet zo aflossingsvrij

Een aflossingsvrije hypotheek is alleen veilig zolang de woningprijzen blijven stijgen, of wanneer je op andere manieren geld opzij zet om jouw lening later te kunnen aflossen. Wat gebeurt er wanneer je na 30 jaar jouw hypotheek niet kunt aflossen? Jouw werkende leven is wellicht ten einde gekomen en het pensioen kan mogelijk niet toereikend zijn. Krijg je nog een nieuwe hypotheek op basis van jouw pensioen inkomen? Of moet je jouw huis verkopen en verhuizen?

De hypotheektool nu & straks geeft inzicht in hoe jouw hypotheek er nu voor staat. Met eventuele suggesties hoe de situatie van jouw hypotheek verbeterd kan worden.

Direct naar de tool

Geen hypotheekrenteaftrek na 30 jaar

Huizenkopers mogen hun aflossingsvrije hypotheek (deels) meenemen naar een nieuwe woning. Hier kleven echter een aantal gevaren aan. Je mag bijvoorbeeld na 30 jaar geen gebruik meer maken van de hypotheekrenteaftrek. Begin daarom direct met aflossen. Wanneer je de hypotheek omzet naar een lineaire hypotheek of een annuïteitenhypotheek levert dit vaak ook nog een lagere rente op.

Controleer jouw aflossingsvrije hypotheek

Voor de meeste huizenbezitters duurt het nog even voordat de looptijd van de aflossingsvrije hypotheek is verstreken. Maar door dit nu te controleren weet je in ieder geval zeker dat deze na de looptijd nog betaalbaar is. Wil je meer weten over het aflossen van jouw hypotheek? Wij geven je graag advies, zodat je met een gerust gevoel naar de toekomst kunt blijven kijken.

 

 

Contact