Nieuws

Hypotheek oversluiten, nu een goed moment?

De coronacrisis brengt een hoop onzekerheid met zich mee. Misschien ben je wel bang om je baan te verliezen of ben je deze al verloren. Iedereen wordt in meer of mindere mate geraakt door de coronacrisis. Zijn er dan nog lichtpuntjes te vinden?

Hypotheekrente stijgt

De huizenmarkt merkt nog weinig van de crisis. Huizenprijzen stijgen nog steeds. Maar ondertussen zijn de hypotheekrentes ook al iets gestegen. Het signaal dat het dieptepunt nu echt bereikt lijkt te zijn. Is dit dan het moment om je hypotheek over te sluiten? Lager wordt de rente waarschijnlijk de komende periode niet meer. Wellicht dat deze coronaperiode je ook wat meer ruimte geeft om dit soort persoonlijke zaken te regelen, dus ga in gesprek met ons over de mogelijkheden

DSB bank hypotheek?

Huizenbezitters met een eerste hypotheek bij DSB Bank kunnen al vanaf 1 april 2020 altijd boetevrij (extra of volledig) aflossen. Finqus, die sinds 1 januari 2018 de hypotheken, consumptieve kredieten en bijbehorende verzekeringen van DSB klanten beheert, geeft aan dat zij vanaf 1 april geen boeterente meer rekent ook al staat dit in de voorwaarden. Er worden door Finqus geen nieuwe leningen verstrekt en het is ook niet mogelijk om van de bestaande leningen geldopnames te doen of leningen te verhogen, maar wat er wél mogelijk is zoeken we graag voor je uit.

Vragen?

Heb jij een hypotheek met een hoge rente? Dan kan dit het moment zijn om over te sluiten. Onze hypotheekadviseurs zijn bereikbaar voor vragen en uitleg, neem contact op.

 

Contact