Nieuws

Huurkorting vanwege corona, hoe zit dat?

Winkels en horecabedrijven hebben recht op huurkorting, als gevolg van de coronapandemie. Volgens de Hoge Raad is er sprake van onvoorziene omstandigheden als een bedrijf wordt geraakt door de coronamaatregelen.

Ondernemers kunnen bij de rechter om huurkorting vragen als zij minder inkomsten hadden door de coronamaatregelen. Ofwel voor de periode van het omzetverlies doordat ze op slot moesten. Het gaat om ondernemers met een huurovereenkomst van vóór 15 maart 2020. Zij konden de impact van de coronacrisis niet vermoeden. Dit heeft de Hoge Raad eind vorig jaar beslist.
Voor overeenkomsten gesloten na 15 maart 2020 zal per geval worden beoordeeld of er recht is op huurkorting.

 

Wat heeft dit allemaal met verzekeringen te maken?

De Hoge Raad heeft een rekenmethode geformuleerd, waarmee de hoogte van de huurprijsvermindering kan worden berekend. Rechtsbijstandsverzekeraar ARAG heeft dit vertaald naar een laagdrempelige tool; de RechtCheck. GHW werkt al jaren samen met deze verzekeraar en wil jou als ondernemer graag de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van deze tool.

 

Wat betekent het concreet voor mijn onderneming?

Heb ik hier recht op, hoeveel zou dit zijn en hoe kan ik dit berekenen? Om antwoord te krijgen op deze vragen heeft ARAG juist de RechtCheck ontwikkeld. Op deze pagina lees je de formule en vind je meer uitleg over het gebruik hiervan.

Contact