Nieuws

Hoe wil jij herinnerd worden?

Jouw uitvaart is het laatste moment waarop je nabestaanden afscheid van je kunnen nemen. Terwijl ze nauwelijks gewend zijn aan het gemis, moet er al een hoop geregeld worden en er komen ook een hoop kosten bij kijken. Wie betaalt deze kosten?

 

Je laatste wensen waarmaken

De kosten voor een bescheiden uitvaart lopen al gauw in de duizenden euro’s en zijn vaak hoger dan verwacht. Niet iedereen heeft voldoende geld om de uitvaart te kunnen betalen op het moment dat het zover is. Hierdoor kunnen je nabestaanden misschien niet al je laatste wensen waarmaken. En dat terwijl je die kosten eenvoudig kunt afdekken met een verzekering.

 

Een uitvaartverzekering biedt uitkomst

Met een uitvaartverzekering ben je verzekerd voor de kosten van jouw uitvaart. De kosten bestaan onder andere uit de afscheidsdienst, de kist en de begraafplaats of crematie. Ook de bloemen, het vervoer en opbaren zijn kostenposten. Met het afsluiten van een uitvaartverzekering kun je ervoor zorgen dat jouw laatste afscheid is zoals jij dat graag wilt. Zodat je dierbaren kunnen terugblikken op jouw leven, zonder financiële zorgen over de kosten hiervan.

Het is afhankelijk van jouw financiële situatie of je een uitvaartverzekering nodig hebt. Met weinig spaargeld biedt deze verzekering zekerheid voor nabestaanden. Ook wanneer je wel genoeg gespaard hebt kan het interessant zijn. Nabestaanden hoeven zich dan vaak niet druk te maken over de financiële afwikkeling van de uitvaartnota.

 

Sluit een uitvaartverzekering af

Hoewel je een uitvaartverzekering voor jezelf afsluit, is deze verzekering eigenlijk bedoeld voor je nabestaanden. Jij wilt toch niet dat de nabestaanden zich in de schulden moeten steken voor jouw uitvaart? De kosten van een uitvaartverzekering kunnen erg verschillen. De leeftijd van de verzekeringsnemer is hierbij van grote invloed. De hoogte van de premie loopt snel op wanneer de uitvaartverzekering op een latere leeftijd wordt afgesloten. Laat je daarom adviseren en kijk samen met één van onze adviseurs wat het beste bij jou past. Neem hiervoor contact met ons op.

 

 

 

Contact