Nieuws

Hoe houden we het leefbaar?

Klimaatdoelstellingen, CO2 uitstoot verlagen, als we de wereld voor de volgende generaties een beetje leefbaar willen houden ontkomen we niet aan grote veranderingen. Van het gas af, naar elektra, zonneboilers en zonnepanelen, betere isolatie, maar ook andere manieren van vervoer zijn oplossingen die worden aangedragen in de klimaat discussie.

Wat zijn de risico’s?

Waar de meeste mensen graag meegaan in het verminderen van vervuiling en het verbeteren van het milieu zijn er toch nog wel een paar hobbels te nemen. Er liggen ook nog wat risico’s op de loer.
We zien de laatste jaren bijvoorbeeld een toename in woningbranden. Vaak ligt de oorzaak in de elektrische installatie al dan niet in combinatie met zonnepanelen. Verkeerde aansluiting en aanleg van de zonnepanelen brengt grote risico’s met zich mee. Deskundige aanleg door een specialist is een noodzaak.

Advies nodig?

Persoonlijke veiligheid

En als je dan toch bezig bent met investeren denk dan ook eens aan de persoonlijke veiligheid voor het geval het dan toch een keer misgaat. Rook- en koolmonoxidemelders, een blusmiddel en een blusdeken, het zijn kleine investeringen maar kunnen van levensbelang zijn. Neem eens een kijkje op de gwhinkel, hier vind je een groot assortiment aan preventieartikelen. 

Meer weten over brandveiligheid? www.brandweer.nl/brandveiligheid

 

 

 

Contact