Nieuws

GHW gaat voor groen, jij toch ook?

 

Een betere wereld begint bij jezelf, maar we doen het samen. Jaarlijks gebruiken we veel meer grondstoffen van de aarde dan deze ons eigenlijk in één jaar kan leveren. We willen dat de generaties na ons ook op een gezonde planeet leven. Daarom is het tijd voor actie. GHW daagt je uit op onze nieuwe website: verzekerdvanduurzaam.nl.

 

Duurzaamheid is de afgelopen jaren steeds meer onderdeel geworden van onze interne bedrijfsvoering. Tijdens de Nijmeegse ‘Week van de stad’ in 2019 raakten we geïnspireerd om ook extern een steentje bij te dragen en om mensen te stimuleren hun gedrag aan te passen. Je begint immers bij jezelf, maar we doen het samen. Samen genereren we de meeste positieve impact. We houden ervan om onszelf uit te dagen. En we dagen jou nu ook uit: doe mee met de challenges.

 

Een groene wereld begint vandaag!

 

 

Wat doe jij al om de wereld een beetje beter te maken?

Om je bewuster te maken van je persoonlijke voetafdruk en om je te helpen deze vrij eenvoudig te verkleinen, heeft GHW de website verzekerdvanduurzaam.nl in het leven geroepen. Op verzekerdvanduurzaam.nl dagen wij jou uit door middel van laagdrempelige challenges om duurzamer te leven en zo Earth Overshoot Day te verleggen. Als je meedoet, ontvang je maandelijks een nieuwe challenge. Om te beginnen staan er vier challenges klaar, waaronder ‘Korter douchen’ en ‘Neem je eigen tas mee’. Bekijk de challenges en ervaar hoeveel geld en CO2 je kunt besparen!

 
 

Wat is Earth Overshoot Day?


In 2020 viel Earth Overshoot Day wereldwijd op 22 augustus. In Nederland viel deze toen zelfs al op 3 mei! Dit betekent dat we op die dag de hoeveelheid grondstoffen hebben verbruikt die de aarde kan leveren in één jaar. Na Overshoot Day teren we op de reserves van de aarde. Helaas schuift deze datum steeds verder naar voren. In 2021 valt Earht Overshoot Day al op 29 juli en viel Overshoot Day in Nederland al op Koningsdag 27 april. Niet echt iets om te vieren. Deze dag zou in een ideale wereld op 31 december vallen of zelfs pas in het jaar erna.

 
 
 
 

Ik doe mee!

 

 

Contact