Nieuws

De kleine lettertjes bij een autoverzekering

Bij het verzekeren van een auto vraagt de verzekeraar steeds vaker om een uitgebreid alarmsysteem. Voldoe je niet aan de eisen? Dan krijg je bij diefstal geen, of een zeer beperkte uitkering. Controleer daarom of jouw auto voldoet aan de moderne alarmeisen.

Geldigheidsduur SCM certificaat

Bij installatie van een autoalarm wordt een alarmcertificaat verstrekt, ook wel SCM certificaat genoemd. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat dit certificaat een geldigheidsduur heeft van 3 jaar. Het alarmsysteem van een auto moet na het verstrijken van de eerste 3 jaar, jaarlijks gecontroleerd worden door een erkend keuringsbedrijf. 

Beveiligingsklasse verplicht

Er zijn verzekeraars die een korting verstrekken naarmate de auto beter beveiligd is. Voor diefstalgevoelige auto's (bijvoorbeeld een cabrio of dure sportwagen) is een verhoogde beveiligingsklasse daarentegen vaak zelfs verplicht. Iedere verzekeraar heeft hiervoor eigen regels. Indien je alleen een WA-verzekering heeft, speelt de beveiligingsklasse geen rol. Met die verzekering ben je namelijk niet verzekerd voor diefstal.

Laat je niet verrassen

Wil je weten hoe goed jouw auto verzekerd is? Controleer dan op basis van het kenteken of er een SCM certificaat is. Als die er is, dan kan die verlopen zijn. Mocht het certificaat verlopen zijn heb je in geval van diefstal niet voldaan aan de alarmeis. En is er dus geen dekking voor diefstal. Laat je niet verrassen. Zoek het certificaat op en kijk naar de geldigheidsdatum.

Vragen? We helpen je graag verder.

Contact