Nieuws

Cyberrisico's: versterk je bedrijf tegen cybercrime

Met stip (nog steeds) op 1 van de top 10 belangrijkste risico’s en uitdagingen voor het bedrijfsleven.

Cyberaanvallen worden steeds frequenter, geavanceerder en ernstiger. Waar het aantal wereldwijde ransomware-aanvallen na een piek in 2021 vorig jaar wat afnam, was er in de eerste helft van 2023 een stijging van maar liefst 176% te zien.

De COVID-19 pandemie heeft de afhankelijkheid van digitale infrastructuren verder versneld waardoor bedrijven ook nog eens meer blootstaan aan cyberdreigingen. De Russische inval in Oekraïne zorgt bovendien voor geopolitieke instabiliteit waarbinnen zich verdere cyberincidenten kunnen voordoen.

In het voorkomen van incidenten speelt de menselijke factor een cruciale rol. Tegen 2025 zal naar verwachting meer dan de helft van de cyberincidenten worden veroorzaakt door menselijke fouten. De gevolgen kunnen enorm zijn. Zo kunnen bedrijven te maken krijgen met aanzienlijke kosten (bijvoorbeeld wanneer IT-systemen worden platgelegd) of reputatieschade.

Om een goed beeld te krijgen van de mogelijke risico’s op het gebied van cyber heeft één van onze businesspartners een mooie tool ontwikkeld om de zogenaamde “Cyber Readiness” te meten. Wees gerust deze link is volkomen veilig en klikbaar.

Wil je meer informatie of advies over de cyberrisico’s binnen jouw bedrijf en hoe je je hiertegen kunt verzekeren? Want ja, dat kan! Lees hier meer over cybercrime en cyberverzekering.

Contact