Cybercrime tijdens de coronacrisis
Nu Nederland massaal thuiswerkt is het goed extra alert te blijven op mogelijke cybercriminaliteit. Op allerlei manieren proberen cybercriminelen een slaatje te slaan uit de coronacrisis. De crisis leidt bij veel mensen tot onzekerheid en brengt een grote informatiebehoefte met zich mee, dit is voor cybercriminelen een fijne combinatie.
Trap er niet in!
Mensen lijken op dit moment minder argwanend te zijn om op links te klikken. Het zal wel goed zijn, toch? Maar het merendeel van de bedrijven stuurt geen links om in te loggen in het systeem. Vraag dit voor de zekerheid even na aan jouw leidinggevende. Cybercrime is de snelst groeiende vorm van criminaliteit. Wees dus extra alert wanneer je e-mails in relatie tot het coronavirus ontvangt en klik niet zomaar op links en download geen bijlages. Ook aanbieders van bijvoorbeeld antibacteriële bankpassen, een COVID-tracker app en talloze webwinkels die mondkapjes aanbieden: allemaal nep. Trap er niet in, dit kan hele vervelende (financiële) gevolgen hebben.
Whitepaper cybercrime
Aangezien cybercrime een veelomvattend thema is, hebben we een whitepaper geschreven. In dit whitepaper wordt uitgebreid omschreven wat cybercrime precies is en welke vormen er zijn. We beschrijven ook de gevaren en welke gevolgen dit kan hebben voor bedrijven met daarbij een aantal voorbeelden uit het (recente) verleden. Bekijk de whitepaper.
Verzeker je veiligheid
Inmiddels is het ook voor jou persoonlijk mogelijk je te verzekeren tegen cybercrime. Je bent dan verzekerd voor diverse cyberincidenten, zoals identiteitsfraude, verlies van geld op je rekening en cyberafpersing. Wil je meer weten over deze cyberverzekering neem dan contact met ons op. We helpen je graag met jouw online veiligheid.