Autoverzekering op naam van ouders; stoer of stom?
Het lijkt een stoere beslissing, besparen op de premie van een autoverzekering door de autoverzekering op naam van de ouders te zetten. Het klopt ook. Met een autoverzekering op naam van de ouders betaal je tenslotte veel minder premie. Maar, wanneer je een autoverzekering op een andere naam hebt afgesloten en er wordt bijvoorbeeld in de auto ingebroken kan dit voor verrassingen zorgen.
Hoe denkt een verzekeraar over een autoverzekering op naam van de ouders?
Het afsluiten van een autoverzekering op een andere naam lijkt een klein leugentje om bestwil of juist een slimmigheidje om te besparen op de premie. Wanneer een verzekeraar erachter komt noemt deze het anders. Het afsluiten van een autoverzekering op naam van de ouders is namelijk fraude en oplichting in de ogen van een verzekeraar. Deze woorden klinken een stuk zwaarder. In 2017 onderzochten verzekeraars een kleine 30.000 dossiers op vermoeden van fraude. In meer dan 10.000 gevallen werd er ook echt fraude geconstateerd.
Wanneer er schade aan de auto is
Als er een grote schade aan de auto is of er zijn bepaalde indicatoren, doet een verzekeraar onderzoek naar fraude. Wordt er fraude geconstateerd dan word je geregistreerd. Een registratie voor fraude blijft maar liefst 8 jaar staan!
Een nieuwe autoverzekering afsluiten kan dan alleen nog tegen beperkte voorwaarden en tegen een zeer hoge premie. Een bijkomend gevolg van het ontdekken van fraude, omdat de autoverzekering op naam van ouders stond, is een aangifte. Een stoer verhaal op je verjaardag over de autoverzekering kan dus wel eens een hele stomme actie zijn als het uitkomt.
Meer weten over de mogelijkheden van het afsluiten van een autoverzekering voor jongeren? Neem dan contact op voor persoonlijk advies.