GHW adviseert je over cybercrime - GHW verzekeringen
Cyberverzekering

GHW adviseert je over cybercrime

Cybercrime is één van de snelst groeiende vormen van misdaad van de laatste jaren. Omdat ons leven zich steeds meer digitaal afspeelt, neemt ook de kans op online criminaliteit toe. Verlies van data en hacking zijn hierbij een paar voorbeelden. Schade van dit soort incidenten is vaak niet gedekt onder een computer- en/of andere schadeverzekering. Met een cyberverzekering ben je verzekerd voor het geval dat een cyberaanval ook jou treft.

Heb je een vraag?

Cybercrime staat in de top 3 meest voorkomende financieel-economische fraude. Wil je weten hoe je jouw organisatie hiertegen kunt beschermen?

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief

Bekijk onze whitepaper

Whitepaper Cybercrime

Wat is cybercrime?

Cybercrime is een vorm van criminaliteit waarbij internetcriminelen inbreken op bijvoorbeeld een computer, telefoon of het complete netwerk van jouw organisatie. ICT is bij deze vorm van criminaliteit zowel het doel als het middel. 
Het risico op cybercrime wordt helaas nog door veel ondernemers onderschat. Dat overkomt mij toch niet? Maar iedere ondernemer is een potentieel doelwit. Of het nu gaat om een menselijke fout van jouw eigen personeel of een aanval van buitenaf, de gevolgen zijn niet te overzien. Een virus ken je waarschijnlijk wel, maar cybercrime gaat veel verder dan dat.

Vormen van cybercrime

De meest voorkomende vormen van cybercrime zijn:

  • Verlies van persoonsgegevens
  • Phishing
  • Malware
  • DDoS aanvallen
  • Hacking
  • Cyberafpersing

Waarom een cyberverzekering?

Een cyberverzekering beschermt jouw organisatie tegen de gevolgen van cyber- en data risico’s. Met een cyberverzekering worden schades niet alleen financieel afgehandeld, maar je krijgt ook hulp en bijstand op het gebied van cyberincidenten. Voor ieder bedrijf dat beschikt over vertrouwelijke informatie en/of klantgegevens heeft een cyberverzekering dan ook zin.


Iedere verzekeraar heeft zijn eigen dekkingsgebieden, beperkingen en uitsluitingen. Het is goed om te kijken wat je precies nodig hebt. Wij adviseren je graag. Neem daarvoor contact met ons op.

Gerelateerd nieuws

Contact